Varvsparken

Varvsparken är skapad för lek, picknick och bad. Här finns bänkbord, lekställning och gräsmattor för ben med mycket spring i sig.

Lekmiljön runt lilla ”Gasklockeställningen" är en kopia av den gamla gasklockan som fanns i det här området förr i tiden. Idag är den en spännande lekmiljö med klätterställning, balanslinor och kojor att leka i. Här finns också ett strandbad för de minsta med sand att gräva i.

Varvsparken ska upplevas med alla sinnen. Parken har blandat många olika sorters växter som ger blomning över hela säsongen: från vitsippa, krokus och narcisser i april till perenner över sommaren. På hösten blir det vackra frukter och starka färger på träd och buskar. Med tiden kommer man att kunna smaka på olika bär när det växt till sig.

Målet har varit att göra det likt naturen, både till utseende men också så att insekter och andra djur, som till exempel fåglar, trivs här.

varvsparken

Klicka i bilden nedan för att markera var intressepunkten ska visas.
Om det redan finns en punkt i bilden kan du flytta punkten genom att klicka någon annanstans.