"Lanternor" - konsten runt kanalerna

En serie skulpturer har nu installerats längs kanalpromenaden. Titeln på verket är "Lanternor" och har hämtat inspiration från objekt kopplade till hamnens historia, som konstnären Aleksandra Stratimirovic tagit del av via Norrköpings stadsmuseums arkiv.

Det här en av de fem konstprojekt som projektleds av Norrköpings Konstmuseum som är en del av utvecklingen av Inre hamnen.  Aleksandra Stratimirovic tilldelades området runt kanalerna och installerar

𝗔𝗹𝗲𝗸𝘀𝗮𝗻𝗱𝗿𝗮 𝗦𝘁𝗿𝗮𝘁𝗶𝗺𝗶𝗿𝗼𝘃𝗶𝗰 är konstnär med särskilt intresse för ljus. Hon är utbildad på Konstuniversitet i Belgrad och inom ljusdesign på Konstfack och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Stratimirovic har genomfört permanenta platsspecifika konstverk på offentliga platser runt om i Sverige och utomlands.