Välkommen att hitta hem i hamnen

I den första etappen har nio aktörer valts ut för att utveckla stadsdelen tillsammans med Norrköpings kommun. Det blir en mix av både hyresrätter och bostadsrätter.

under slutet av 2021 planeras de första omkring 1000 bostäderna att börja byggas. Här kan du läsa mer om de olika projekten och komma i kontakt med aktörerna.

Nyfiken på bostäderna i etapp två? 2000 bostäder närmast Norra promenaden.

Har du problem att se den klickbara kartan? Öppna sidan i annan webbläsare (till exempel Google chrome eller Microsoft edge).

Siegel

Bostadsrätter med spännande arkitektur. Huset ligger utskjutet i strömmen där du som boende har direkt tillgång till vattnet.

Heimstaden

Tre olika projekt, både hyresrätter och bostadsrätter. Ett är placerat utskjutande i Strömmen vid småbåtshamnen och har en ny och spännande arkitektur.

HSB

Radhus och lägenheter. Vid badet planeras ett flerbostadshus med två runda huskroppar med en stor bottenvåning – perfekt för en restaurang.

Hyresbostäder

Fyra olika projekt, alla med egen nisch. I det ovala ”båthuset” planeras för ”småor” och en entré som funkar som ett gemensamt vardagsrum.

Mannersons fastigheter

80 hyresrätter på två platser, ett av husen trappas ned mot kanalen med terrasser och grönska på hela taket. Mannerssons utvecklar även den anrika Andreas kvarn.

Riksbyggen

Stadsradhus i två plan och bostadsrätter. Ett av husen får en fasad i korrigerad plåt och en gemensam balkong direkt vid kanalen.

Skanska

På kajen ligger ett hus som hämtat sin inspiration från staplade containrarna där vissa partier skjuter ut, ritat av Wingårds arkitekter.

Slättö

Både hyres- och bostadsrätter. I vattnet vid kanalen finns ett trähus, med en öppning som gör att man når vattnet direkt från innergården.

Castellum

Två byggnader för kontor och publika verksamheter. Den ena delas i två av en vertikalt vinterträdgård, den andra är rund med träfasad.