Soluppgång över Inre hamnen. Personer i gula varselkläder arbetar på kajen.

Nyheter

 • Nu startar bygget av etapp 2 i Inre hamnen  Parallellt med den fortsatta utbyggnaden av etapp 1 i Inre hamnen, så startar nu också arbetet med etapp 2. När båda etapperna är fullt utbyggda kommer det nya innerstadsområdet sträcka sig från Strömmen i söder till Norra promenaden i norr.
  Läs mer
 • Konsten tar form  Södra kajen blir den fysiska länken mellan staden och Inre hamnen och- är också en plats för konst. Konstnären Åsa Jungnelius gestaltar platsen genom konstprojektet Den inre världsutställningen som omfattar en paviljong, en skulptur och aktiviteter tillsammans med Norrköpingsborna.
  Läs mer
 • Inre hamnen öppnar den 6 juli  Långsträckta bryggor längs vattnet. Parker för lek och picknick. Tre badplatser för stora och små. Allt detta och en glimt av den nya innerstadsdelen Inre hamnen får Norrköpings invånare i sommar.
  Läs mer
 • En svindlande resa med gemensam målbild för Inre hamnen  Om drygt ett år, sommaren 2024, kommer de första familjerna att flytta in i Inre hamnen. De 120 första lägenheterna finns i HSB:s och Mannersons byggen. Vägen dit har möjliggjorts genom Inre hamnens byggherresamverkan.
  Läs mer
 • I sommar öppnar Inre hamnen för besökare  Ett dopp i Strömmen och en picknick i Varvsparken. Eller spana efter utter i kanalerna? Välj själv – 2023 är året då Inre hamnen öppnar för Norrköpingsborna.
  Läs mer
 • Nu tas nästa steg i arbetet med Inre hamnen  Arbetet med att bygga Norrköpings nya stadsdel Inre hamnen tar nu ytterligare ett viktigt kliv. Det efter att det står klart att det blir Skanska Sverige AB som kommer att bygga infrastrukturen för etapp två av projektet.
  Läs mer
 • Nu fylls Inre hamnens kanaler med vatten  Inre hamnens kanaler kommer att utgöra en viktig del av den nya stadsdelens unika och vattennära karaktär. När de nu fylls med vatten börjar man på riktigt kunna uppleva hur den nya stadsdelen tar form.
  Läs mer
 • Öppen tävling för hållbart byggande i Inre hamnen  Går det att bygga ett flerfamiljshus som genererar mer förnybar energi än det gör av med? Det är ett av kriterierna i markanvisningstävlingen som nu är öppen i kvarteret Ankan i Inre hamnen.
  Läs mer
 • Snart inleds bostadsbyggandet i Inre hamnen  Inom kort börjar de första bostäderna i Inre hamnen i Norrköping att byggas. Om allting går enligt planerna kan sedan de första personerna flytta i husen redan våren 2024. Detta firades fredagen den 6 maj med en gemensam pressträff med byggherregruppen och Norrköpings kommun. Under pressträffen hissades bland annat signalflaggan med budskapet ”Klart för avgång”.
  Läs mer
 • Byggexpo och visningar för allmänheten i Inre hamnen  Kommunens arbete med kaj, kanaler och gatunät i Inre hamnen har kommit långt. Nu kan snart själva bostadsbyggandet påbörjas. Detta firas bland annat med att Inre hamnens byggherregrupp och Norrköpings kommun bjuder in till ett Byggexpo, med mer information om byggprojekten och guidade visningar för allmänheten lördagen den 7 maj.
  Läs mer

Följ utvecklingen genom våra webbkameror

 

Bilderna uppdateras var femte minut.
Klicka på bilden för att få upp en större vy.